Serghei Lavrov: Lumea evoluează în mod complicat

SERGHEI LAVROV
SERGHEI LAVROV
6 iulie 2022, 10:08

Afirmaţiile lui Lavrov survin în condiţiile în care Rusia este acuzată de ţările occidentale de încălcarea legislaţiei internaţionale prin invazia sa în Ucraina. Liderii Uniunii Europene au îndemnat Moscova să respecte o decizie a Curţii Internaţionale de Justiţie, potrivit căreia Rusia trebuie să-şi retragă trupele din Ucraina.

„Vietnamul este un partener-cheie (al Rusiei) în cadrul Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei şi relaţiile dintre cele două ţări se bazează pe istorie şi pe lupta lor comună pentru dreptate”, a declarat Lavrov în timpul întrevederii.

Vietnam şi Rusia au relaţii strânse, ce datează încă de pe vremea Uniunii Sovietice, iar Hanoi nu a condamnat până acum războiul Rusiei în Ucraina.

Vizita lui Lavrov la Hanoi a avut loc în contextul în care cele două ţări sărbătoresc 10 ani de la stabilirea unui „parteneriat strategic cuprinzător”.

Lavrov urmează să se deplaseze săptămâna aceasta în Indonezia, pentru a participa la reuniunea miniştrilor de Externe ai ţărilor din G20.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite