Serghei Lavrov acuză Occidentul că a declarat Rusiei un război hibrid total. Ministrul rus de externe a susţinut că Rusia nu va putea fi izolată

Serghei Lavrov
Serghei Lavrov
25 martie 2022, 15:05

”Astăzi ne-au declarat un adevărat război hibrid, un război total”, a spus Lavrov în timpul unei reuniuni a Fondului de sprijin pentru diplomaţie publică în Rusia, relatează agenţia EFE. El a amintit că termenul de ”război total” a fost folosit de armata nazistă în al Doilea Război Mondial.

”Acum (războiul total) este menţionat de mulţi politicieni europeni când explică ce vor să facă cu Rusia, şi nu-şi ascund obiectivele, să distrugă, să falimenteze, să anihileze, să asfixieze economia rusă şi Rusia în general”, a remarcat şeful diplomaţiei ruse, referindu-se la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei după ce aceasta a atacat Ucraina.

Observ că ”dezlănţuirea sancţiunilor” arată cu claritate ”că toate aceste valori pe care ni le-au tot propovăduit colegii noştri occidentali, mă refer la libertatea de exprimare a opiniilor, economia de piaţă, inviolabilitatea proprietăţii private, prezumţia de nevinovăţie nu valorează nimic pentru ei” şi ”atunci când Occidentul are nevoie să facă ceva concret împotriva Rusiei a renunţat la aceste valori”, a menţionat ministrul rus de externe.

”Marea majoritate a lumii nu s-a alăturat şi nu se va alătura, sunt convins, acestor jocuri ale politicilor de sancţiuni ale Occidentului’‘, deşi asupra multora dintre ele se fac ”presiuni colosale”, a continuat Lavrov, susţinând că Rusia nu va putea fi izolată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite