Serbări Consulare, Lyon. Mii de oameni au putut să vadă și să admire tradiţiile româneşti

Mii de oameni au putut să vadă tradiţiile româneşti în cadrul unui eveniment unic, în Franţa: Serbările Consulare. Acestea se desfăşoară la acest sfârşit de săptămână, la Lyon. Prin intermediul consulatelor, vizitatorii pot să descopere marea diversitate şi dinamismul comunităţilor străine din regiune. România a fost reprezentată de Consulatul General de la Lyon.

04 Iunie 2023, 15:44 (actualizat 04 Iunie 2023, 15:49) Știrile TVR |

«Sportul şi Jocurile sportive» a fost tema propusă pentru actuală ediţie a Serbărilor Consulare, în contextul marilor evenimente sportive care vor fi organizate în Franţa : Cupa Mondială la Rugby, în acest an, şi Jocurile Olimpice în 2024. Au fost reprezentate 46 de ţări, iar publicul a putut descoperi sporturile tradiţionale, dar şi cultura şi obiceiurile fiecărei ţări.

Consulatul General al României la Lyon a participat cu un stand propriu, organizat cu sprijinul federaţiilor sportive din ţară. Vizitatorii au răspuns la întrebări legate de sportivii români şi au fost interesaţi să viziteze România.

Anca Opriș, consul general al României la Lyon: Sportivii români fac cinste României, sunt adevăraţi ambasadori ai României, în exterior. Graţie performanţei, excelenţei lor, România este cunoscută peste tot, pe toate meridianele lumii.

În cele două zile ale Serbărilor Consulare, publicul vizitator a putut face un adervărat tur al lumii, din care nu au lipsit demonstraţiile sportive şi defilările în costume tradiţionale specifice diverselor ţări.

La Lyon se regăseşte un număr important de comunități străine, la nivel consular fiind reprezentate 66 de ţări.

Comunitatea română din regiune depăşeşte 50 de mii de persoane.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 32°C
IASI 31°C 31°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 34°C 32°C
BRASOV 32°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI