Separatiștii pro-ruși din Donețk au inculpat încă doi prizonieri britanici

Andrew Hill
Andrew Hill
1 iulie 2022, 22:04

”Sunt în prezent investigaţi mercenarii Dylan Healey şi Andrew Hill. Eu sunt acuzaţi pentru aceleaşi delicte ca mercenarii condamnaţi anterior. Li s-au prezentat acuzaţiile”, a declarat un reprezentant al RPD.

Dylan Healey a fost luat prizonier de către militari ruşi în regiunea ucraineană Zaporojie la jumătatea lunii aprilie, potrivit organizaţiei britanice Presidium Network.

Andrew Hill, fost soldat în infanteria britanică şi veteran al războiului din Afganistan, a fost rănit în luptă în Ucraina şi luat prizonier în regiunea Nikolaev.

Doi combatanţi britanici şi unul marocan capturaţi de asemenea de trupele ruse au fost condamnaţi la moarte de justiţia separatiştilor pro-ruşi din provincia Doneţk, la începutul lunii iunie.

Potrivit agenţiei TASS, citată de Reuters, ”Curtea Supremă” a RPD a anunţat vineri că a primit recursurile înaintate de combatantul marocan şi de unul dintre cei doi britanici condamnaţi.

Avocatul celuilalt britanic a declarat că acesta încă nu a făcut recurs.

La puţin timp după invazia declanşată de Rusia pe 24 februarie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel către cetăţenii străini cu pregătire militară să vină în Ucraina în ”legiunea internaţională” a voluntarilor pentru a ajuta la apărarea acestei ţări. Rusia a avertizat atunci că ”mercenarii” străini capturaţi de trupele sale nu vor beneficia de prevederile Convenţiei de la Geneva cu privire la tratamentul prizonierilor de război.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite