Sentința în dosarul în care Liviu Dragnea este judecat, pe 29 mai. Liderul PSD: Am afirmat cu tărie nevinovăția mea

15 mai 2018, 09:23

ACTUALIZARE: Instanța a rămas în pronunțare pentru data de 29 mai. Liviu Dragnea a declarat la ieșirea de la ICCJ că a afirmat cu tărie nevinovăția sa. Niciodată nu mi-am permis să mi dau cu părerea despre decizia instanței, a mai adăugat Liviu Dragnea.

La termenul trecut, magistraţii au admis o cerere a avocaţilor şi au solicitat DNA să spună dacă a existat o cooperare cu SRI în instrumentarea acestui dosar.

DNA a răspuns precizării formulate de instanță și a precizat într-o adresă trimisă ICCJ în care arată că, în baza protocolului între SRI și DNA, au fost efectuate mai multe măsuri de supraveghere tehnică. DNA a trimis la ICCJ un colet cu 32 de DVD-uri, însă toate aceste probe, precizează procurorii, interceptări strânse în baza protocolului de colaborare nu au fost folosite ca probatoriu în dosarul lui Liviu Dragnea. Prin urmare instanta trebuie să ia in calcul răspunsul DNA.

Procesul a început la ora 9.00. Liderul PSD a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar nu a făcut declarații.

Procurorii au cerut o pedeapsă orientată către mediu, adică 7 ani cu executare,  pentru instigare la abuz în serviciu în cazul lui Liviu Dragnea. De asemenea a cerut o condamnare de 2 ani și șase luni tot pentru Liviu Dragnea pentru fals intelectual și anularea suspendării condiționate de 2 ani și jumătate primite de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Procurorul DNA a cerut încetarea procesului penal pentru fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, pe motiv ca acesta a achitat partea ei de prejudiciu.

Ieșit în pauză, Liviu Dragnea a declarat că, deocamdată în România, sentințele sunt date de către judecători nu de procurori și a spus încă o dată că este nevinovat.

Aflat în Curtea IICCJ, Liviu Dragnea a fost abordat de câțiva protestatari #Rezist care i-au cerut să semneze petiția Fără penali în funcții publice. Liviu Dragnea a spus că va semna acestă petiție însă numai după ce o va semna și președintele Klaus Iohannis și după ce președintele va da înapoi banii primiți drept chirie pentru pe casa de la Sibiu, pierdută în instanță.

__________________

Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA în iulie 2016 iar procesul a început pe fond în ianuarie 2017, având 14 termene de judecată.

Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menţinerea ilegală în posturi a două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei judeţene PSD Teleorman.

DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite