Sentimentele, speranţele şi traumele tinerilor ucraineni ajunşi în România, în patru lucrări expuse la Bucureşti

Patru lucrări ieşite din comun, construite din gânduri, ne arată sentimentele, speranţele şi traumele tinerilor ucraineni ajunşi în România. Au găsit în limbajul artei ceea ce nu pot exprima în cuvinte. Lucrările vor fi găzduite, până la sfârşitul lunii martie, în 4 muzee din Bucureşti.

29 Ianuarie 2023, 08:57 (actualizat 29 Ianuarie 2023, 09:02) Știrile TVR |

Monumentul intitulat "Jurnalul Viitorului. Dragă Ucraina” se află în Muzeul National al Literaturii Române. Printre desenele scrijelite pe bucăţi de geam găsim un mesaj despre care ghidul nostru, Mona Timofte, spune că i-a umplut ochii de lacrimi.

„Mă numesc Maksim Radko şi am 13 ani în 2022. Vreau sa mă întorc acasă, în Ucraina, cu mama. Îmi doresc să se termine războiul”

Un alt tânăr ucrainean şi-a deschis sufletul tot prin artă.

Proiectul Asociaţiei Câte-n Lună şi-n Mansardă a început în vara anului trecut şi a oferit adolescenţilor ucraineni şansa să ne vorbească.

În curtea Palatului Şuţu am găsit o altă lucrare a adolescenţilor „Casa Inimilor” la baza căreia se află copacul plin cu merele dorinţelor.

La Muzeul Ţăranului Român ne întâmpină Sufletul Naturii Mistice.

O fărâmă din visul copiilor ucraineni se află în curtea Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi. Aici planetele sunt la fel de diferite precum individualităţile care le-ar putea locui.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI