Senatul a respins solicitarea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE scapă de urmărirea penală

3 iunie 2019, 13:29

ACTUALIZARE 18.25 Senatul a respins luni cererea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită în perioada când era premier. Au fot 38 de voturi pentru ridicarea imunității, 71 împotrivă și o abținere.

Decizia de ridicare a imunității se ia cu votul majorității senatorilor prezenți la ședință.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de luare de mită în perioada când era premier.  În noiembrie 2018, DNA a cerut aviz pentru anchetarea penală a preşedintelui Senatului. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, când era premier, foloase materiale de peste 800.000 de dolari de la o firmă austriacă pentru a prelungi contractele Microsoft.

______________________________________________

„Din noiembrie așteptăm acest moment. Era cazul să se deruleze această procedură pentru că până acum PSD a făcut abuz pe majoritate și a încălcat deliberat orice norma procedurală, doar ca sa îl șantajeze pe Călin Popescu Tăriceanu.. Toți senatorii PNL votează pentru continuarea procedurii judiciare”, a afirmat, pentru Mediafax, Alina Gorghiu.

Comisia Juridică a Senatului a decis miercurea trecută să recomande senatorilor ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

”Avem un vot neutru, au fost trei voturi pentru, două abţineri şi un vot împotrivă. Noi, Comisia juridică, vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă”, a declarat preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă