Senatul a respins procedura de urgenţă pentru proiectul de lege privind graţierea

Senat
Senat
1 februarie 2017, 18:15

Senatul a respins, miercuri, procedura de urgenţă solicitată de Guvern pentru proiectul de lege privind graţierea, anunţă Agerpres.

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, a propus ca, pentru cele două proiecte de lege iniţiate de Guvern, avizele comisiilor de specialitate să fie date până pe 14 februarie, urmând ca până pe 21 februarie Comisia juridică să se pronunţe prin raport.

Plenul Senatului a respins cu opt voturi ‘pentru’ şi 99 de voturi ‘împotrivă’ discutarea proiectului de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate în procedură de urgenţă.

De asemenea, procedura de urgenţă pentru proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal a fost respinsă de Senat cu patru voturi ‘pentru’ şi 104 voturi ‘împotrivă’.

Marţi seară, ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat, în şedinţă, un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor Penale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite