Senatul a adoptat moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Agriculturii, intitulată „Lenea, minciuna și incompetența ministrului Oros“

Moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Agriculturii, intitulată „Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros“ a fost votată cu 68 voturi pentru, în plenul Senatului. Au fost 32 de voturi împotrivă și 5 abțineri.

18 Mai 2020, 19:09 (actualizat 18 Mai 2020, 21:45) |
Moțiune votată împotriva ministrului Agriculturii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, intitulată "Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros", a fost dezbătută şi votată în plenul Senatului. În moţiunea simplă, cei 71 de semnatari, senatorii PSD, ALDE şi afiliaţi grupului PSD, solicită demisia ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, în plenul Senatului, după citirea moţiunii simple iniţiată de PSD, intitulată „Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros“, că timp de 22 de ani, agriculturii româneşti i-a fost impus modelul statelor subdezvoltate.

”Timp de 22 de ani aţi impus agriculturii româneşti, modelul statelor subdezvoltate. Aţi adus-o la contraperformanţa de a exporta materie primă, implicit subvenţii  şi să importăm masiv produse procesate  cu valoare adăugată mare. Afirmaţia potrivit căreia România a redevenit grânarul Europei este una mincinoasă. România renunţă la aceste politici de doi bani şi îşi propune să devină hambarul Europei. Faptul că producţiile au fost mari s-a datoat exclusiv investiţiilor şi muncii fermierilor şi condiţiilor climatice favorabile şi nu politicilor PSD. În 3 ani de zile aţi adus România la un deficit comercial de 1,2 miliarde de euro referitor la produsele agroalimentare. Într-o ţară care se mândreşte cu producţiile record de grâu, produsele de brutărie, patiserie şi  biscuiţi au ajuns în ultimii ani pe locul doi în topul importurilor  agroalimentare, după carnea de porc pe care o achiziţionăm masiv din Spania şi alte state europene, destinaţia de livrare a porumbului românesc. Datorită modului bolnăvicios în care aţi păstorit voi agricultura românească, România pierde anual un miliard de euro. Au câştigat exportatorii de cereale şi  animale vii, au câştigat importatorii de alimente procesate şi au pierdut românii”, a declarat Oros.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI