Senatorul american Bernie Sanders a strâns 1,8 milioane de dolari cu fotografia virală. Banii vor fi donaţi organizaţiilor de caritate

28 ianuarie 2021, 17:09

Imortalizat de fotograful AFP Brendan Smialowski, momentul a inspirat mii de meme-uri în întreaga lume, astfel că fostul candidat progresist la alegerile prezidenţiale, recunoscut pentru tonul său pasionant şi pentru aerul deseori morocănos, a devenit vedetă pe internet.

(w500) Bernie San

Senatorul independent de Vermont a adunat 1,8 milioane de dolari „în cinci zile pentru organizaţii de caritate” în acest stat rural din nord-estul SUA, prin vânzări de produse pe care el apare „cu mănuşile sale cu un singur deget” în ziua învestirii noului preşedinte democrat, la 20 ianuarie, se arată într-un comunicat.

Tricouri, pulovere şi alte produse derivate au fost scoase la vânzare pe site-ul său în seara de 21 ianuarie, iar stocurile s-au epuizat în jumătate de oră. Noile produse adăugate în weekend au fost vândute toate încă de luni dimineaţă, se mai menţionează în comunicat, citat de AFP.

Bernie Sanders afirmă că el şi cu soţia sa, Jane, sunt impresionaţi „de creativitatea arătată de atât de mulţi oameni” şi „bucuroşi să îi ajutăm pe locuitorii nevoiaşi din Vermont”.

„Însă această sumă nu va putea înlocui acţiunea Congresului, aşa că voi face tot ce îmi stă în putinţă la Washington pentru a mă asigura că lucrătorii din Vermont şi din întreaga ţară obţin sprijinul de care au nevoie în mijlocul acestei crize, cea mai gravă pe care o traversăm de la Marea Depresiune”, a adăugat senatorul, socialist autoproclamat.

Getty Images, agenţia care distribuie fotografiile AFP în SUA, „va dona venituri” obţinute din acordul de comercializare către organizaţia de caritate Meals on Wheels, precizează comunicatul.

Fotograful Brendan Smialowski consideră „impresionante” evoluţia acestei imagini şi „toate declinările sale”.

„Când am făcut fotografia, m-am gândit că este un moment bun, care merită câteva cadre”, a spus el miercuri pentru AFP.

„Deşi niciodată nu mă aştept şi nu caut ca munca mea să devină virală sau să se transforme în meme-uri, acestea nu mă surprind, pentru că internetul şi reţelele sociale sunt imprevizibile”, a adăugat el.

„Internetul seamănă cu un animal sălbatic – dificil de anticipat şi greu de domesticit”, a mai declarat fotograful.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite