Senatorii au votat creșterea indemnizațiilor pentru demnitari. Legea urmează să ajungă la Camera Deputaților. USR acuză coaliţia PSD-PNL-UDMR de sfidare

21 septembrie 2022, 14:37

Pe ultima sută de metri, a fost adoptat, întâi în Comisia de Muncă, apoi astăzi, în plenul Senatului un amendament propus de UDMR prin care se majorează indemnizaţiile pentru demnitari și aleșii locali cu un procent de 15-20%, având în vedere că se va lua in calcul salariul minim pe economie din 2022, care a fost crescut. Amendamentul a fost depus la legea care prevedea majorarea salariilor anumitor categorii de bugetari o majorare care era inclusă în legea Educației.

Propunereaa fost senatorilor UDMR Turos Lorand şi Fejer Laszlo-Odon, prin legea de aprobare a OUG 115/2022 indemnizaţiile lunare pentru cei care ocupă funcţii de demnitate publică (alese şi numite) vor creşte de la 1 noiembrie 2022.  Coaliția de guvernare a susținut acest amendament.

Concret, cuantumul brut al indemnizaţiilor va fi stabilit prin înmulţirea coeficientului prevăzut de Legea salarizării unitare cu salariul minim pe ţară pentru anul 2021.

Citește și: PSD spune că majorarea salarială propusă prin amendamentul adoptat de Senat este justificată doar în cazul aleșilor locali

USR acuză coaliția de guvernare de sfidare pentru că a introdus amendamentul în ultimul moment.

”Statul trebuie să renunțe să mai bage mâna în buzunarul contribuabilului” , ”în timp ce românii se sufocă de sărăcie, politicienii se sufocă de privilegii” – au fost mesajele transmise de reprezentanții USR, după ce amendamentul a fost aprobat în plenul Senatului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite