Senatorii au inclus ursul pe lista animalelor ce pot fi vânate timp de 5 ani

26 septembrie 2019, 19:42

Ursoaica și cei trei pui au venit întâi la o stână și, alungați de ciobani, au fugit în sat. Oamenii au sărit să-i sperie dar unul dintre bărbați a fost prins, mușcat și lovit cu ghearele de ursoaică. Victima a ajuns la spital. Și unul dintre ciobani a fost rănit, dar ușor.

Pe motiv că astfel de incidente, unele cu urmări mortale, s-au înmulțit în ultimii ani, senatorii au inclus ursul pe lista animalelor care pot fi vânate în următorii 5 ani.  Astfel, senatorii au stabilit că perioadele de vânătoare sunt de la 1 aprilie la 30 mai și de 1 septembrie la 31 decembrie. Prevederea apare în proiectul care modifică legea vânătorii, adoptat în Senat și trimis deputaților, care vor avea votul final.

Decizia senatorilor a împărțit în două comunitatile din zonele în care urșii apar tot mai des.

Nici vânătorii nu se pun de acord cu activiștii de mediu care apără animalele. În timp ce unii susțin că numărul animalelor este prea mare, ceilalți consideră că tăierea masivă a pădurilor și lipsa hranei au modificat comportamentul urșilor.

Reprezentanţii Ministerului Mediului susţin că instituţiei nu i s-a solicitat un punct de vedere. Potrivit unor statistici, România are cei mai mulți urși din Europa, aproximativ 7.000.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite