Senatoarea Diana Șoșoacă a fost audiată la Parchetul General în scandalul cu jurnaliștii italieni, care o acuză de lipsire de libertate

8 februarie 2022, 16:48

Senatoarea Diana Șoșoacă a foat audiată timp de 4 ore la Parchetul General. Este pentru prima dată când oferă explicații în fața anchetatorilor despre scandalul cu jurnaliștii italieni.

Parchetul nu a formulat încă acuzaţii faţă de persoane în acest dosar.

Deocamdată, se fac cercetări pentru presupuse fapte de lipsire nelegală de libertate reclamante de jurnaliștii italieni şi fapte de ultraj reclamate de senatoarea Diana Șoșoacă.

Senatoarea a respins acuzațiile de lipsire de libertate reclamate de echipa televiziunii RAI UNO.

În decembrie, jurnalista italiană Lucia Goracci s-a întâlnit cu sentoarea Diana Șoșoacă pentru un interviu despre pandemie. Totul a degenerat într-un scandal încheiat la secția de poliție.

Jurnaliștii italieni au reclamat faptul că senatoarea nu i-a mai lăsat să plece din biroul ei parlamentar și a baricadat ușa.

Senatoarea susține însă că italienii ar fi intrat fără drept și i-ar fi furat lucruri.

În urma conflictului, soțul senatoarei, Silvestru Șoșoacă, a fost plasat sub control judiciar pentru că l-ar fi îmbrâncit pe unul dintre polițiștii chemați să aplaneze conflictul.

Atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Nicoale Ciucă au cerut Parchetului să facă lumină în acest caz de agresiune asupra unor jurnaliști.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite