Semnificaţia zilei. Sfântul Ignatie, purtătorul de Dumnezeu

20 decembrie 2019, 09:14

Este cu dublu sens porecla, dacă-i putem spune așa, care i s-a dat Sfântului Ignatie, aceea de Teoforul. Adică purtătorul de Dumnezeu. În primul rând el îl purta pe Dumnezeu în suflet, dar în același timp a fost și cel purtat de Dumnezeu. Pentru că se pare că el a fost acel copil pe care, în timpul unei predici, Iisus l-a luat în brate și a spus: Dacă nu veți ajunge la fel de nevinovați și de curați ca unul dintre pruncii aceștia, nu veți intra în Împărăția lui Dumnezeu. Ignatie a fost mai mult ca sigur marcat de întâlnire și a devenit unul dintre ucenicii celui mai tânăr apostol al lui Hristos, Ioan Evanghelistul.

De ce-l asociază românii cu tăierea porcului e o poveste nefiresca și hilară. În primul rând, sfântul nu credem că servea carne și, cel mai probabil, fiind iudeu, nu se atingea de porc.
Ignatie a sfârșit mâncat de lei în arena Coloseumului din ordinul împăratului Traian care tocmai cucerise Dacia, jefuise minele de aur din Transilvania și cu banii luați a dat vreo șase luni spectacole gratuite de circ. Ce legătură are leul cu porcul?
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite