Semnificaţia zilei. Sfântul Ignatie, purtătorul de Dumnezeu

O vreme numai bună de tăiat porcul. Sau asomat, sau ce i-or mai face în zilele noastre. Pentru că astăzi este Ignatul, personajul nostru de astăzi n-avea cum să fie altul decât sfântul care a dat numele zilei. Numai că el nu mânca porc.

20 Decembrie 2019, 09:14 (actualizat 20 Decembrie 2019, 15:59) |
Personajul zilei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Este cu dublu sens porecla, dacă-i putem spune așa, care i s-a dat Sfântului Ignatie, aceea de Teoforul. Adică purtătorul de Dumnezeu. În primul rând el îl purta pe Dumnezeu în suflet, dar în același timp a fost și cel purtat de Dumnezeu. Pentru că se pare că el a fost acel copil pe care, în timpul unei predici, Iisus l-a luat în brate și a spus: Dacă nu veți ajunge la fel de nevinovați și de curați ca unul dintre pruncii aceștia, nu veți intra în Împărăția lui Dumnezeu. Ignatie a fost mai mult ca sigur marcat de întâlnire și a devenit unul dintre ucenicii celui mai tânăr apostol al lui Hristos, Ioan Evanghelistul.

De ce-l asociază românii cu tăierea porcului e o poveste nefiresca și hilară. În primul rând, sfântul nu credem că servea carne și, cel mai probabil, fiind iudeu, nu se atingea de porc.
Ignatie a sfârșit mâncat de lei în arena Coloseumului din ordinul împăratului Traian care tocmai cucerise Dacia, jefuise minele de aur din Transilvania și cu banii luați a dat vreo șase luni spectacole gratuite de circ. Ce legătură are leul cu porcul?
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 0°C 2°C
IASI -3°C -3°C
CLUJ -6°C -6°C
CONSTANTA -1°C -2°C
CRAIOVA 0°C 2°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI