Semnificatia zilei. Faimoasa dansatoare Isadora Duncan a avut o viață de film

27 mai 2019, 08:47

Probabil că faimoasa dansatoare Isadora Duncan n-ar mai fi fost așa de celebră dacă n-ar fi avut o relație cu marele poet rus Serghei Esenin.

Povestea lor de iubire, încheiată chiar prin căsătorie n-a durat decât un an. Esenin era poet suflet sensibil, dar obișnuia să-și înceapă ziua cu o cană de vodcă. Și s-o termine la fel dar nu cu aceeași cana. În timpul rămas scria poezii, iar în pauze își bătea nevasta, pe Isadora.

Femeia a suportat ce a suportat, dar în cele din urmă l-a părăsit. Esenin și-a tăiat venele doi ani mai târziu și a scris cu sânge pe pereții camerei de hotel un poem care se poate rezuma așa. Nu e mare brânză să mori, dar nici mare scofală să trăiești.

Isadora a avut viața unei eroine de tragedie antică. Cei trei copii făcuți cu doi bărbați diferiți au murit în accident de mașina. La fel și ea.

În 1927, în timp ce se afla într-un automobil i s-a încurcat salul pe care-l purta la gât în spițele mașinii. Și i s-a fracturat coloana cervicală. Dacă ar fi trait Sofocle ar fi scris o piesă memorabilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite