Semnificația zilei. Gottfried Wilhelm von Leibniz: Trăim într-una dintre cele mai bune lumi posibile

Trăim într-una dintre cele mai bune lumi posibile! Adică, putea fi și mai rău. Chiar dacă e luni. Cel puțin asta susține personajul nostru de astăzi.

01 Iulie 2019, 09:12 (actualizat 01 Iulie 2019, 09:27) |
Lumea lui Leibniz
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Gottfried Wilhelm von Leibniz ( 1 iulie 1646 - 14 noiembrie 1716) scris cu z s-a născut la Leipzig și poartă numele orășelului austriac Leibnitz scris cu tz. E ca și cum unul s-ar naște la București și l-ar chema Craioveanu.

 

A fost un mare filosof german cu contribuții în fizica și matematică. E primul care a introdus noțiunea de funcție, acel termen matematic care se desenează ca o cruce și care da valori în sus în jos la stânga și la dreapta.

Însă Leibniz e cunoscut mai ales pentru celebra sa teorie a monadelor. El spunea că lumea, așa cu se știa în acel moment este o colaborare perfectă intre mai multe monade care sunt indestructibile și coordonate de monas monadorum, monada manadelor, monada supremă, care este Dumnezeu. Prin urmare, ființa perfectă.

De aici a tras concluzia că trăim in cea mai bună dintre lumile posibile, faimoasa lui afirmație. Mulți ar contrazice-o azi, la fel cum a ironizat-o atunci colegul lui intru iluminism Voltaire.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 17°C
IASI 16°C 13°C
CLUJ 12°C 9°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI