Semnificația zilei | Ziua Mondială a luptei împotriva exploatării copiilor prin muncă

Se spune că un copil te împlineşte. Dar sunt unii pe care copiii îi împlinesc material. Dacă ne uităm pe statistici, o să vedem cu groază câtă lume, de fapt, nu iubește copiii.

12 Iunie 2019, 07:46 (actualizat 12 Iunie 2019, 08:11) |
Grija pentru copii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Astăzi e ziua mondiala a luptei împotriva exploatării copiilor prin muncă.

Pare un fenomen sporadic dar statisticile sunt dure. 300 de milioane de copiii din întreaga lume sunt puși să muncească, fie de părinți fie de alți exploatatori.

Dacă pe glob sunt un miliard 900 de milioane de copii, asta înseamnă că aproximativ 15 la sută dintre copii sunt exploatați. Mai pare puțin? Nu prea.

Sigur asta se întâmplă de obicei în țările sărace, dar asta n-are relevanță. Iar exploatarea nu e singurul abuz care li se întâmplă copiilor. Bătăile frecvente în familie sau la centrele de plasament. Bullyingul de la școală.

Singurătatea provocată de plecarea părinților la muncă în străinatate. Lipsa de iubire. Abuzurile sexuale... Cei mai puternici dintre ei rezistă și devin adulți normali. Cei mai mulți vor fi urmăriți toată viața de traume care nu se pot vindeca.

Cât de greu îi e unui adult să-i dea o palmă unui copil sau să-l trimită la muncă? Nu e greu. Doar e mai puternic. Cât de greu îi e să îl mângâie și să-l ocrotească? Nici asta nu e greu. Și tot pentru că e mai puternic. Și mai înțelept. Hai să fim înțelepți și să avem grijă de copiii noștri.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 8°C 9°C
CLUJ 6°C 8°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 8°C 10°C
BRASOV 6°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI