SEMNEAZĂ Petiția pentru introducerea orelor de nutriție în școli! Luptă alături de Televiziunea Română împotriva obezității infantile!

Obezitatea afectează din ce în ce mai mulţi copii, de la vârste din ce în ce mai fragede. Campania Ştirilor TVR "Copii cu greutate" îşi propune să aducă acest fenomen în dezbaterea spaţiului public. Conştientizarea problemelor legate de alimentaţie este un punct de plecare în soluţionarea acestei probleme. Și pentru că formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase începe din primii ani, solicităm introducerea orelor de nutriţie în şcoli ca un prim pas în lupta împotriva obezităţii infantile! Semnează şi tu PETIȚIA pentru introducerea orelor de nutriţie în şcoli şi luptă alături de Televiziunea Română împotriva obezităţii infantile!

05 Iunie 2017, 16:19 (actualizat 05 Iunie 2017, 16:39) |
Petiție online pentru introducerea orelor de nutriție în școli
Petiție online pentru introducerea orelor de nutriție în școli

Potrivit OUG 27/2002 cu modificările ulterioare, articolul 7, „petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează". De aceea, este necesar ca, la semnarea petiţiei, semnatarul să treacă anumite date de identificare. Menţionăm că datele dumneavoastră de identificare nu vor fi făcute publice. Ele sunt vizibile numai autorului petiţiei şi vor fi prezentate în Parlament, la momentul predării prezentei petiţii, împreună cu semnăturile dumneavoatră.

Contactați autorul petiției AICI

Statisticile arată că România ocupă locul II în Europa la obezitate infantilă, iar specialiştii avertizează că peste 11% din populaţia ţării este afectată de diabet. Una dintre principalele cauze: în România lipseşte educaţia nutritivă.

În ultimii 6 ani, numărul copiilor obezi din ţara noastră a crescut cu 10 procente, la 25%. Astfel, în prezent, un copil din doi are probleme cu greutatea corporală, iar aproximativ 30% din populaţie suferă de obezitate. Specialiştii cer ca obezitatea să fie declarată boală cronică.

Un studiu din 2013 arată că 11,6% din populaţia adultă (20-79 de ani) din ţara noastră suferă de diabet, în condiţiile în care media europeană este de 8%.

Alimentaţia este unul dintre principalii factori vinovaţi pentru obezitatea ce afectează din ce în ce mai mulţi copii, de la vârste din ce în ce mai fragede. I se alătură lipsa de mişcare, absenţa apetitului pentru sport, agresivitatea reclamelor la produse nesănătoase, adicţia celor mici pentru device-uri recreative şi informaţionale care nu presupun efort fizic de manevrare sau lipsa de cultură a nutriţiei.

Televiziunea Română trage un semnal de alarmă privind această situaţie îngrijorătoare, realizând şi difuzând o serie de reportaje, reunite sub umbrela campaniei "Copii cu greutate", care a debutat pe 1 iunie.

(w620)

În cadrul acestei campanii, Știrile TVR intervievează specialişti dintr-un câmp larg de expertiză: medici, psihoterapeuţi, fizioterapeuţi, profesori, antropologi, specialişti în gastronomie si experţi în piaţa muncii.

Întrebăm autorităţile ce soluţiile pregătesc pentru diminuarea fenomenului obezităţii infantile. Îi ascultăm pe părinţi şi stăm de vorbă cu copiii. Vom cunoaşte atât poveştile celor care au învins în lupta cu surplusul de greutate, cât şi pe cele ale celor care încă luptă cu această problemă. Încercăm să demontăm miturile false ale sutelor de diete-minune şi ale pastilelor de slăbit.

La finalul reportajelor care constituie campania "Copii cu greutate" vom invita cei mai prestigioşi experţi în domeniu într-o dezbatere având "cărţile pe masă".

Campania se derulează pe tot parcursul lunii iunie, în Telejurnalul de la ora 19.00, de luni până vineri.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN COPII CU GREUTATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI