Semne de întrebare după accidentul aviatic din Rusia. Anchetatorii analizează cutiile negre ale avionului prăbușit lângă Moscova

6 mai 2019, 19:49

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată că avionul a sărit ca o minge pe pista de aterizare, iar la al treilea impact cu  solul, rezervoarele, care erau pline, au luat foc.

Pasagerii din interiorul aeronavei  cuprinse de flăcări își luau rămas bun de la cei dragi înregistrând mesaje pe telefonul mobil. Nimeni nu credea că va scăpa din acel infern.

Avionul abia decolase când piloții au fost nevoiți să se întoarcă pe aeroport. Rudele pasagerilor așteptau cu înfrigurare vești despre cei care nu au mai dat niciun semn de viață.

Mărturii ale pasagerilor postate pe rețelele de socilizare arată că evacuarea s-a făcut cu dificultate. Cei aflați în primele rânduri și-au luat mai întâi bagajele puse în  compartimentele de deasupra.

Astfel, din cauza panicii, coridorul a fost blocat iar   pasagerii aflați în coada avionului, unde flăcările se extindeau cu repeziciune, nu au putut să se evacuze la timp.

Și intervenția pompierilor s-a făcut cu dificultate, accesul pe pistă al echipelor de salvare fiind întârziat din considerente pur birocratice.

Lipsă de profesionalism din partea echipajului și a dispeceratului de la sol, defecțiune tehnică și condiții meteo nefaborabile sunt principalele ipoteze pe care se concentrează acum comitetul rus de investigații. Au fost găsite și cele două cutii negre.

Ele pot oferi mai multe  detalii despre circumstanțele producerii tragediei aviatice de pe aeroportul Sheremetievo.

Mulți dintre cei care au scăpat cu viață au  arsuri și intoxicații cu monoxid de carbon.

Pacienţii internaţi au răni multiple pe corp, mâini şi picioare. Răniţii în stare gravă au arsuri pe 15-18 % din suprafaţa corpului” – ministrul Sănătății din Rusia.

Chiar dacă practica internațională recomandă  menținerea la sol a tipului de aeronavă implicat în accident, cel puțin până la terminarea anchetei, autoritățile ruse nu au găsit motive să sisteze zborurile avioanelor Sukhoi Super Jet.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite