Semnal la telefon din ţările vecine, factură încărcată acasă. Pericolele roamingului "involuntar"

Românii din localităţile de lângă graniţă vorbesc în roaming fără sa vrea. Află doar cand primesc factura! În multe cazuri, semnalul din ţările vecine e mai puternic, aşa că oamenii se trezec cu mesaje de genul: "Bine ai venit în Ungaria" sau "Bun găsit în Ucraina". Pentru ţările comunitare tariful e mic, dar pentru celelalte poate ajunge şi la 2 euro pe minut.

19 Martie 2017, 06:05 (actualizat 19 Martie 2017, 18:31) |
Vorbesc în roaming... acasă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

32 de localităţi din Bihor se aliniază pe graniţă cu Ungaria. În Girişu de Criş, la 2 km de frontieră, telefoanele se simt... în străinătate.

Şi la Cheresig semnalul din Ungaria e mai puternic. Cel din România este de multe ori inexistent.

Şi dacă pentru Ungaria sau Bulgaria se aplică tarifele din Uniunea Europeană, care sunt destul de mici, altfel stau lucrurile la graniţa cu Ucraina sau Serbia.

De frica facturilor, oamenii şi-au învăţat lecţia. Fac selecţia reţelei manual sau au scos opţiunea de roaming.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a avertizat că în 500 de localităţi de frontieră apare roamingul involuntar.

Tarifele de roaming practicate de reţelele de telefonie mobilă din ţara noastră încep de la 5 cenţi pe minut în cazul ţărilor din Uniunea Europeană, cum sunt Bulgaria şi Ungaria, şi depăşesc 2 euro pe minut pentru alte ţări, că de exemplu Serbia.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -3°C
IASI -4°C -3°C
CLUJ -8°C -8°C
CONSTANTA 1°C -3°C
CRAIOVA -1°C -2°C
BRASOV -6°C -8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI