Semnal de alarmă privind încalzirea globală. Mii de francezi cer în stradă măsuri pentru salvarea planetei

14 octombrie 2018, 14:34

Peste 14500 de persoane au strigat la Paris că planeta este în pericol și că mai este timp pentru salvarea mediului doar dacă se acționează rapid.

Noel Mamere – fost senator Partidul Verzilor: „În ultimul său raport, Grupul Experţilor pentru Climat atrage atenţia asupra urgenţei aplicării strategiilor de luptă împotriva devastarii ecologice. În timp, schimbările climatice ar putea duce la dispariţia speciei umane.”

Protestul miilor de susținători ai mediului a avut loc la câteva zile de la publicarea raportului Organizației Națiunilor Unite, în care se vorbește despre măsuri rapide pentru a limita încălzirea globală cu 1,5 °C.

La Paris, demonstranții au scandat că planeta este în pericol și că politicienii trebuie sa deblocheze măsurile care să oprească efectele schimbărilor climatice.

Vincent Gay – membru Asociatia ATAC: „E nevoie de decizii bugetare pentru a aloca fonduri energiilor regenerabile şi tranzitiei ecologice.”

Experții în climat sunt de părere că, dacă planeta se va încălzi în următorii ani, e posibil să asistăm la intensificarea fenomenelor extreme de tipul uraganelor și ploilor puternice sau la dispariția unor specii de plante și animale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite