Semnal de alarmă: Un litru de ulei aruncat în canalizare poluează un milion de litri de apă, adică necesarul pentru 14 ani din viața unui om

14 august 2021, 19:51

Un milion de litri de apă ajung să fie poluați din cauza unui singur litru de ulei aruncat în canalizare. Adică necesarul de apă pentru aproape 14 ani din viața unui om.

În schimb, dacă este colectat, uleiul folosit poate fi valorificat și transformat în combustibil biodieselul sau chiar în lumânări. La Timișoara, spre exemplu, o întreprindere socială se ocupă de mai mulți ani de transformarea uleiului uzat în lumânări decorative și oferă locuri de muncă persoanelor vulnerabile.

Uleiul aruncat în canalizare crește costurile pentru epurare. Iar specialiștii spun că, în final, noi toți vom suporta facturile mai mari.

Uleiul folosit este considerat reziduu toxic. Firmele și persoanele fizice au obligativatate să îl colecteze separat și să îl predea companiilor care se ocupă cu valorificarea. Astfel de centre de colectare pot fi întâlnite în marile centre comerciale.

Ultimele date arată că în peste 90% din gospodăriile din România uleiul folosit la gătit nu este reciclat corespunzător.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite