Obezitate, diabet, tulburări neurologice și infertilitate. Sunt doar câteva dintre problemele cauzate de substanțele chimice care ne asaltează zi de zi. Un profesor american atrage atenția, într-o carte de mare succes, lansată recent în Statele Unite, că, măcar în parte, ne putem feri de ele.
Oamenii sunt tot mai bolnavi, tot mai grași și tot mai săraci, firmă doctorul Leonardo Trasande în noua lui carte, în care expune și câteva moduri simple în care putem evita substanțele chimice dăunătoare din hrană, mediu și produsele de îngrijire.
În primul rând, să citim eticheta oricărui produs, pentru a vedea ce conține.
Profesorul american ne sfătuiește să renunțăm complet la alimentele în cutii de aluminiu, să reducem expunerea la bisfenol - ceea ce e destul de simplu - citim cifra de pe recipientul de plastic. Dacă e 3, 6 sau 7, înseamnă că e un tip de plastic care are în compoziție bisfenol - o substanță, teoretic, interzisă.
Profesorul Trasande afirmă că omenirea e ca acum 30 de ani în privința fumatului: nu înțelege clar care sunt riscurile acestor substanțe chimice care ne asaltează.