SEMNAL DE ALARMĂ | Focar de pestă porcină în județul Arad. Peste 20.000 de porci urmează să fie sacrificați

8 martie 2021, 10:13

Proprietarul fermei, Dimitrie Muscă, crede că la mijloc ar fi vorba de o mâna criminală. În comuna Macea nu au fost cazuri de pestă porcină de aproape doi ani, iar zona prezintă interes pentru fermierii străini.

1.200 de tone de carne de porc urmează să fie incinerată, pentru a stăvili răspândirea bolii. Numai incinerarea îl costă pe fermierul arădean 500.000 de euro. Epidemia de pestă porcină a început în jud. Arad în luna august, anul trecut. De atunci, aproximativ 2.200 de porci domesticiți au fost uciși preventiv.

De asemenea, la mistreți, au fost confirmate 204 cazuri de îmbolnăviri. Însă în pădurile din județ au apărut, în timp, sute de leșuri. 47 de focare de peste sunt active, în acest moment, în jud. Arad.

Ferma de porci din Macea urmează să fie dezinfectată și apoi repopulată. Procesul ar putea dura până la 6 luni. Până atunci, magazinele vor fi aprovizionate cu carne de porc de la fermele lui Dimitrie Muscă din alte localități. Acesta speră că statul îl va despăgubi pentru pierderea suferită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă