Semestrul al doilea în învățământul preuniversitar va începe în patru scenarii

3 februarie 2021, 13:05

În scenariul verde se întorc toți copiii și elevii în școli și grădinițe, în scenariul galben vorbim despre copiii din grădinițe, elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale.

Al patrulea scenariu se referă la localitățile în care incidența cazurilor de Covid-19 depășește 6 la mia de locuitori.

În acest caz, se impune carantina, iar școlile își continuă activitatea online.

Județul Cluj are 9 localități în care cursurile se vor ține doar online.

Pentru redeschiderea școlilor din data de 8 februarie există patru scenarii. În localitățile care se încadrează în scenariul verde, unde incidența cazurilor de Covid-19 este sub 1 la mia de locuitori, toți elevii se vor întoarce în școli. Acolo unde rata este sub 3 la mia de locuitori, copiii se întorc la grădiniță, iar la școală vor merge elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale.

În localitățile în care incidența depășește 3 cazuri la mia de locuitori, copiii vor continua să meargă la grădiniță, iar la școală vor face ore doar elevii din clasele primare. În cazul în care rata este peste 6, localitatea se carantinează.

În județul Cluj, 9 localități sunt în scenariul roșu.

Părinții au opinii împărțite în ce privește începerea școlii.

Referitor la întoarcerea copiilor în școli, părinții spun că ar fi mai liniștiți dacă ar ști că profesorii sunt vaccinați.

Elevii sau profesorii care au vulnerabilități medicale, prezintă simptome de Covid sau ai căror membri de familie au vulnerabilități vor rămâne acasă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite