Semafoare alimentate cu energie electrică de la o casă, în cea mai aglomerată şi periculoasă intersecţie din Neamţ

Semafoare alimentate cu energie electrică de la o casă! Se întâmplă în Neamţ, în cea mai aglomerată şi periculoasă intersecţie în care s-au produs zeci de accidente. Autorităţile nu au găsit o sursă independentă de alimentare şi nici nu i-au plătit proprietarului curentul consumat. Aşa că acesta a decuplat semafoarele.

09 Octombrie 2021, 14:38 Știrile TVR |

Intersecţia din Girov e la câţiva kilometri de Piatra, pe drumul naţional care duce spre Roman.

Anul trecut s-au montat semafoare dar încă nu s-a găsit şi o sursă de alimentare cu energie electrică pentru ele.

Vasile Ciubotaru, primarul comunei Girov: Suntem consideraţi, noi primăria, vinovaţi că nu există energie electrică. Prima dată s-a întrebat la iluminatul nostru public dacă se poate lega, am fost de acord, dar iluminatul public Înseamnă iluminat de noapte, ziua ce facem? După care s-a găsit o soluţie. Alimentare de la un particular.

Mai precis, de la un bar aflat în apropiere. Proprietarul nu a vrut să facă declaraţii în faţa camerei, dar a decuplat semafoarele pentru că plăteşte câteva sute de lei anual pe care nu i le decontează nimeni. Iar circulaţia a redevenit un coşmar.

Direcţia de drumuri şi poduri care a instalat semafoarele spune că iniţial s-a convenit ca sursa de energie să revină primăriei comunei Girov. Acum se caută altă soluţie.

Până atunci, proprietarul clădirii de unde se alimentează semafoarele a revenit asupra deciziei şi a mai dat o săptămână răgaz pentru rezolvarea situaţiei. Aşa că semafoarele au fost repornite.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI