Selecţionerul Angliei, după victoria cu Columbia: “Încă nu avem chef să ne întoarcem acasă”

4 iulie 2018, 10:31

„Este un moment special, dar trebuie deja să mă gândesc la meciul cu Suedia. Vreau să continuăm. Suedia este o altă echipa în faţa căreia avem un prost bilanţ. I-am subestimat de-a lungul anilor. Încă nu avem chef să ne întoarcem acasă”, a spus fostul internaţional, citat de AFP.

Southgate a făcut o caracterizare a partidei cu Columbia: „Am jucat foarte bine timp de 90 de minute, ne-am demonstrat voinţa de a reveni în meci după imensa decepţie generată de egalare, dar am rămas calmi. Este dificil cu penalty-urile, am discutat multă vreme maniera în care putem gestiona o şedinţă ca aceasta. Jucătorii au rămas calmi, toată lumea a tras în acelaşi sens, deci este un moment special pentru noi. Am studiat tehnica, cum ar trebui să se comporte echipa, rolul portarului”.

Selecţionata Angliei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, marţi seara, după ce a învins reprezentativa Columbiei cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, 1-1 (0-0, 1-1), după prelungiri, pe stadionul Spartak din Moscova, în ultimul meci din optimile de finală.

Anglia a reuşit să ajungă în sferturile Cupei Mondiale pentru prima oară după 2006 şi totodată să câştige prima oară la loviturile de departajare, după ce a eşuat de trei ori în competiţie. În sferturi, Anglia va înfrunta Suedia, care a întrecut Elveţia în optimi.

Echipa Albionului a deschis scorul prin Harry Kane (57 – penalty), dar ”Los Cafeteros” au reuşit să trimită meciul în prelungiri prin golul înscris de Yerry Mina (90+3).

La loviturile de departajare, pentru englezi au înscris Harry Kane, Marcus Rashford, Kieran Trippier şi Eric Dier, ratând Jordan Henderson, în timp ce de la sud-americani au transformat Radamel Falcao, Juan Guillermo Cuadrado şi Luis Muriel, ratând Mateus Uribe şi Carlos Bacca.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă