Seismul din Mexic a făcut peste 200 de morți, la 32 de ani după devastatorul cutremur din 1985

20 septembrie 2017, 08:45

Victimele sunt în Mexico City şi în zona unde a lovit seismul. Cel puţin 38 de clădiri s-au prăbuşit în capitală, unde mii de oameni au ieşit panicaţi pe străzi. Peste 2 milioane de oameni au rămas fără curent electric.

Cel puțin 21 de copii au murit și alți 30 sunt dați dispăruți, după prăbușirea unei școli din statul Mexico în urma acestui seism, a anunțat marți Guvernul mexican.

„Avem o cifră de 25 (de morți) dintre care 21 sunt copii, la școala primară Enrique Rebsamen”, a declarat Javier Treviro, subsecretar de stat al Educației, pentru postul Televisa.

Epicentrul seismului, care s-a produs la ora locală 13.14 (18.14 GMT), a fost situat în apropiere de granița dintre statele Puebla și Morelos (centru), la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (US Geological Survey — USGS).

Ciudad de Mexico, un megalopolis cu o populație de peste 20 de milioane de locuitori, a fost zguduit puternic marți seară, declanșând țipete și crize de nervi în rândul rezidenților săi.

Noul seism s-a produs la doar câteva zile după un seism cu magnitudinea de 8,2 în sudul țării, care a făcut aproximativ 100 de victime la începutul lunii septembrie.

Cutremurul a avut loc la câteva ore după ce mulți oameni participaseră la un exercițiu de alarmare exact pentru astfel de situații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite