Seism de 6,7 în Japonia. Epicentrul a fost în largul insulei Hokkaido

6 septembrie 2018, 10:52

Epicentrul a fost în apropierea insulei Hokkaido. Seismul a fost urmat de alunecări de teren în care au fost prinse multe case, dar nu şi de o avertizare de tsunami.

Era ora locală 3 noaptea. Alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt peste tot in Hokkaido. La fel, transmisiunile TV şi serviciile telefonice. Trei milioane de locuinţe au rămas fără curent. Guvernul a anunţat că refacerea reţelei electrice va dura o săptămână.

 

Au fost oprite trenurile de mare viteză şi activitatea pe aeroporturi. Terminalele s-au golit imediat, iar oamenii s-au pus la adăpost. Minute în şir, localnicii au trăit cu spaima în suflet. Centrala atomică din zonă a pierdut o sursă externă de energie, iar combustibilul nuclear de la două reactoare a fost răcit cu un sistem de urgenţă. La una dintre uzinele Mitsubishi s-a declanşat un incendiu puternic, trecut sub control abia după câteva ore.

Seismul a avut câteva replici, cea mai puternică de magnitudine 5,4. Autorităţile i-au avertizat pe localnici că în zilele următoare se pot înregistra replici şi mai puternice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite