Şeful Statului Major al Apărării: NATO rămâne pentru România pilonul de bază al politicii noastre de securitate

Președintele Comitetului Militar al NATO
Președintele Comitetului Militar al NATO
12 aprilie 2023, 10:43

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord rămâne pentru România pilonul de bază al politicii noastre de securitate, a declarat, miercuri, şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Comitetului Militar al NATO, amiralul Robert Bauer.

Petrescu a spus că amiralul Bauer ‘păşeşte pe un teritoriu cu o populaţie care are un profund sentiment de apartenenţă la spaţiul euroatlantic’.

În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, ‘acest sentiment al apartenenţei este mai important ca oricând’, a arătat el. ‘Am crescut capacitatea defensivă a scutului NATO în România’, a afirmat şeful SMAp.

De asemenea, a adăugat că în prezent există în România peste 30 programe de înzestrare ale Apărării, una dintre priorităţi fiind înzestrarea capabilităţilor pentru forţele navale.

La rândul său, Robert Bauer a spus că România şi-a demonstrat dedicarea ‘din prima zi în care a aderat la Alianţă’.

‘Aţi dovedit că înţelegeţi adevărata valoare a apărării colective’, a punctat şeful Comitetului Militar al NATO. ‘Trebuie să continuăm să susţinem Ucraina atât cât este nevoie’, a susţinut înaltul oficial NATO, adăugând că, dacă Rusia va înfrânge Ucraina, ‘nu se va opri’.

Au avut loc discuţii privind situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, dinamica implementării măsurilor aliate de descurajare şi apărare a spaţiului euroatlantic, operaţiile şi misiunile NATO, precum şi evenimentele majore de instruire din acest an.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite