Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu: Acţiunile Rusiei în zona Mării Negre, îngrijorătoare. România trebuie să îşi dezvolte infrastructura pentru a permite, în caz de nevoie, un sprijin rapid din partea Aliaţilor

Acţiunile Rusiei în zona Mării Negre sunt îngrijorătoare, spune şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu. De aceea, prezenţa NATO în regiune este importantă. Numai că România trebuie să îşi dezvolte infrastructura pentru a permite, în caz de nevoie, un sprijin rapid din partea Aliaţilor, afirmă fostul comandant al armatei americane în Europa.

12 Noiembrie 2021, 19:00 Știrile TVR |
Marea Neagră, noua Cortină de Fier
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

 

După o perioadă de acalmie de la căderea Cortinei de Fier, Rusia şi-a reafirmat dorinţa de a redeveni cea mai importantă putere militară din zona Mării Negre, susţine generalul Daniel Petrescu, Şeful Statului major al Apărării.

Şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu: Rusia acţionează iar pentru a câştiga control deplin asupra activităţilor navale în Marea Neagră, pentru a-şi proteja mijloacele de comunicare şi rutele de transport de energie, pentru a intimida o parte din statele riverane şi să influenţeze accesul forţelor NATO în Marea Neagră. Potenţiala escaladare a tensiunilor care există în regiune, pe fondul creşterii posturii asertive a Rusiei şi al folosirii acţiunilor hibride, rămâne pentru noi un subiect major de îngrijorare privind securitatea naţională.

Fostul comandant al forţelor americane în Europa atrage atenţia asupra infrastructurii rutiere din România, care ar împiedica acordarea rapidă de ajutor militar de peste hotare.

Generalul american a mai spus că România este spaţiul ideal pentru stabilirea unui centru militar în cadrul NATO care să permită, cu ajutorul dronelor şi al altor mijloace aeriene, supravegherea zonei Mării Negre.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI