Şeful MI6 îi îndeamnă pe ruşi să se alăture serviciilor sale pentru a pune capăt războiului

19 iulie 2023, 14:21

În discursul rostit la Ambasada Regatului Unit la Praga, Richard Moore a comparat actuala situaţie din Ucraina cu Primăvara de la Praga din 1968, când URSS a înăbuşit reformele ce vizau liberalizarea.

„Martori la venalitatea, conflictele interne şi incompetenţa brutală a liderilor lor – factorul uman în cea urâtă formă – mulţi ruşi se confruntă cu aceleaşi dileme ca predecesorii lor în 1968”, a spus Moore.

„Îi invit să facă ce au mai făcut şi alţii în aceste ultime 18 luni şi să dea mâna cu noi. Uşa noastră este mereu deschisă… Secretele lor vor fi în siguranţă şi vom lucra împreună pentru a încheia această vărsare de sânge”, a asigurat şeful MI6, confrom Agerpres.

Acesta a calificat de asemenea decizia Iranului de a furniza Moscova drone „sinucigaşe” drept „inacceptabilă moral”, adăugând că decizia a determinat dispute interne la cel mai înalt nivel al regimului de la Teheran.

Richard Moore a avertizat totodată în discursul său – al doilea pe care îl susţine de când a fost numit, în 2020 – că Rusia şi China sunt angajate într-o cursă pentru stăpânirea de tehnologii cum sunt inteligenţa artificială (IA) şi informatica cuantică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite