Şeful diplomaţiei braziliene denunţă combaterea schimbărilor climatice drept o restrângere a suveranităţii ţării sale

Ernesto Araujo
Ernesto Araujo
12 septembrie 2019, 09:12

Ministrul de externe brazilian a denunţat ceea ce a calificat drept o ideologie a schimbărilor climatice în cadrul unei vizite la Washington, cu câteva zile înaintea summitului ONU dedicat schimbărilor climatice.

„Conform dezbaterii actuale, s-ar părea că lumea este pe ducă, acesta este obiectivul mărturisit” de ideologia schimbărilor climatice, a acuzat Araujo la sediul think tank-ului conservator   Heritage Foundation.

„Susţinătorii acestei ideologii doresc să creeze un echivalent moral al războiului pentru a impune politici şi restricţii contrare libertăţilor fundamentale”, a subliniat înaltul oficial brazilian.

„Cum poate cineva, pe timp de pace, să viseze la încălcarea suveranităţii unei ţări precum Brazilia, pe propriul său teritoriu, afirmând că ‘Amazonia arde, din nou’. Din cauza acestei ideologii, din cauza îndemnului iniţial al crizei ‘Să salvăm planeta”, şi-a continuat pledoaria ministrul preşedintelui de extremă dreapta Jair Bolsonaro.

Ernesto Araujo, diplomat de carieră, a recunoscut existenţa schimbărilor climatice dar şi-a exprimat îndoiala în ceea ce priveşte consensul ştiinţific majoritar referitor la responsabilitatea activităţilor umane în acest fenomen. A minimizat, totodată, impactul incendiilor din Brazilia.

Guvernul brazilian a fost aspru criticat în ultimele săptămâni de comunitatea internaţională ca urmare a creşterii defrişărilor şi a incendiilor din Amazonia.

 

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă