Şeful Armatei britanice: Rusia, o ameninţare mai mare decât Al-Qaida și ISIS. Lavrov: Nu putem influenţa deciziile guvernului britanic privind persoanele desemnate să le conducă forţele armate

Generalul Mark Carleton-Smith și Serghei Lavrov
Generalul Mark Carleton-Smith și Serghei Lavrov
24 noiembrie 2018, 16:20

”În ceea ce priveşte declaraţiile şefului Statului Major britanic, nu-i putem interzice cuiva să-şi pună în valoare capacităţile intelectuale”, a declarat ironic Lavrov, într-o conferinţă de presă susţinută la Lisabona, la finalul unei întrevederi cu omologul său portughez, Augusto Santos Silva.

”Am auzit deja numeroase declaraţii de acest gen din partea ministrului Apărării din Marea Britanie. Nu putem influenţa deciziile guvernului britanic cu privire la persoanele desemnate să le conducă forţele armate”, a continuat Lavrov, ale cărui declaraţii au fost traduse în limba portugheză de către un interpret.

”Să afirmi că Rusia este o ameninţare mai mare decât Daesh nu este o declaraţie originală. Preşedintele Obama a spus acelaşi lucru la Adunarea Generală a ONU, atunci când a plasat Rusia pe acelaşi nivel cu virusul Ebola”, a mai comentat Lavrov.

Şeful Statului Major al armatei britanice, generalul Mark Carleton-Smith, atenţionase sâmbătă cu privire la ameninţarea pe care o reprezintă Rusia, „mult mai mare” decât cea pe care o reprezintă unele grupări jihadiste precum Stat Islamic.

„Rusia reprezintă astăzi, în mod indiscutabil, o ameninţare mult mai mare pentru securitatea noastră naţională decât ameninţările extremiste islamiste pe care le reprezintă Al-Qaida şi gruparea Stat Islamic”, declarase generalul Mark Carleton-Smith, într-un interviu pentru The Telegraph.

Generalul britanic făcuse această remarcă la întoarcerea dintr-o vizită în Estonia, unde trupe britanice sunt desfăşurate în cadrul unui program al NATO, la aproximativ 150 de kilometri de frontiera rusă.

Generalul Mark Carleton-Smith a condus operaţiunile britanice pentru găsirea liderului reţelei teroriste Al-Qaida, Osama Bin Landen, după atentatele din 11 septembrie 2001, din SUA.  El a condus armata britanică în campania militară împotriva SI în Irak şi în Siria.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite