Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a demisionat: Regret că nu pot duce până la capăt procesul de modernizare și proiectele începute

Lucian Heiuș și-a anunțat luni seara demisia din funcția de președinte al ANAF. Într-un mesaj publicat pe rețelele sociale, spune că a fost onorat să conducă această instituție, dar regretă că nu a putut duce până la capăt procesul de modernizare al ANAF și proiectele începute.

29 Mai 2023, 20:34 (actualizat 29 Mai 2023, 21:08) Știrile TVR |
Lucian Heiuş

"Mi-am înaintat astăzi demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. A fost o onoare pentru mine să conduc această instituție și le mulțumesc colegilor mei pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în acest an." - a scris Lucian Heiuş, pe contul său de Facebook.

Heiuș nu precizează motivele retragerii din fruntea ANAF, dar menţionează o serie de realizări.

Astfel, potrivit lui Heiuș, în luna aprilie 2023, au fost trimise 780 de notificări către persoane fizice care nu-şi pot justifica veniturile.

Totodată, în mandatul său, au fost efectuate 50.979 verificări la contribuabili persoane juridice şi fizice în urma cărora s-au stabilit sume suplimentare în valoare totală 3,688 miliarde de lei. Au fost efectuate 25.274 verificări documentare la contribuabili persoane juridice şi fizice, în urma cărora au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală de 554,2 milioane lei.

În aceeaşi perioadă, Direcţia Antifraudă Fiscală a cuantificat/estimat implicaţii fiscale - reprezentând TVA, impozite, contribuţii sociale şi de sănătate, alte creanţe - în sumă totală de 2,471 miliarde de lei - şi a înaintat organelor de urmărire penală 289 de acte de sesizare, pentru prejudicii în sumă totală de 621,8 milioane de lei.

În plus, în urma activităţii de verificare documentară, au fost emise decizii de impunere pentru 1.904 entităţi, valoarea obligaţiilor stabilite însumând 604,9 milioane de lei.

Lucian Heiuș încheie mesajul exprimându-și regretul că nu poate duce până la capăt procesul de modernizare și proiectele începute: "Regret că nu pot duce până la capăt procesul de modernizare al ANAF și proiectele începute acum și sper ca viitorul președinte să continue proiectele de digitalizare ale instituției."

Șeful ANAF a fost criticat recent în legătură cu nivelul de încasare a taxelor, atunci când au fost discuţii despre o posibilă gaură în bugetul statului şi s-au impus unele măsuri de reducere a cheltuielilor in sistemul bugetar.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 25°C
IASI 20°C 21°C
CLUJ 21°C 20°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 28°C 24°C
BRASOV 21°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI