Şefa secţiei de Neurologie a Spitalului Municipal Dej a murit din cauza COVID-19

6 decembrie 2020, 11:43

„În seara zilei de 5 decembrie, doamna dr. Ceaca Mocan Carmen, şefa secţiei de Neurologie a Spitalului Municipal Dej, a pierdut lupta cu virusul SARS-Cov-2, după mai bine de o lună de suferinţă, la doar 50 de ani. Suntem adânc întristaţi că am pierdut dintre noi încă un medic profund dedicat pacienţilor şi profesiei sale, un om de o deosebită calitate, corectitudine şi o înaltă ţinută morală, o bună prietenă”, se arată într-o informare a conducerii spitalului.

Medicul neurolog Carmen Mocan Ceaca lucra de aproape 20 de ani la Spitalul Muncipal Dej, unde conducea secţia de Neurologie.

În prima zi din noiembrie, i-a ieşit pozitiv testul SARS-CoV-2. A ajuns imediat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca dar starea i s-a agravat. Medicii au conectat-o la un plămân artificial la Institutul Inimii. În zadar! La 50 de ani s-a stins.

Spitalul Municipal Dej a devenit unitate suport-COVID la jumătatea lui noiembrie, chiar la cererea medicilor de acolo.

De siguranţa cadrelor medicale depind și pacienţii.

Aproape 7.900 de angajați din rândul personalului sanitar au făcut COVID, de la începutul pandemiei. Temutul virus a răpus 50 de cadre medicale şi 14 dintre cei angajaţi ca personal auxiliar.

Numai în ultima zi, 134 de oameni confirmaţi cu temutul virus au pierdut lupta pentru viaţă.

România înregistrează noi cifre-record la Terapie Intensivă. 1.289 de pacienţi sunt în stare gravă. Vestea bună este că, de la ultimul bilanţ, aproape 6.500 de persoane au fost declarate oficial vindecate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă