Şefa Secției de Oncologie a SJ Suceava, arestată preventiv 30 de zile pentru luare de mită în formă continuată. Bolnavii de cancer ar fi fost obligați să dea șpagă

20 ianuarie 2023, 10:14

Pregătiți cu toate informațiile, ofițerii Direcției Anticorupție s-au dus seara trecută direct la Secția de Oncologie a Spitalului Județean Suceava. Potrivit unor surse din anchetă, medicul a fost prins chiar când primea mită pentru a consulta pacienți. Ofițerii Anticorupție au făcut percheziții în biroul doctoriței, dar și în mașina ei.

Mariana Crina GREȚCAN, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava: În sarcina inculpatei s-au reținut 64 de acte materiale ale infracțiunii de luare de mită în formă continuată, din care 62 de acte de materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv în şapte zile lucrătoare consecutive din luna decembrie 2022.

Cercetările procurorului au arătat că medicul sucevean ar fi pretins și ar fi primit de la pacienți sau rudele lor diferite sume de bani, între 50 și 200 de lei sau 50 de euro, precum și bunuri precum miere de albine, cașcaval, cafea sau bomboane de ciocolată.

Vasile Barbu, Asociația Națională pentru Protecția Pacienților: În mod normal, trebuia să nu primească. Când e vorba de pacienţi oncologici, noi ştim foarte bine câte cheltuieli au oamenii ăştia, ce suferinţă este. Pacientul oncologic este secătuit de bani.

Spitalul Județean din Suceava dă asigurări că pacienții nu vor fi nevoiți să își întrerupă tratamentul după acest scandal.

Dan Teodorovici, purtător de cuvânt SJU Suceava: Activitatea medicală în cadrul ambulatoriului şi a Secţiei de Oncologie nu va avea de suferit, pacienţii medicului respectiv fiind redistribuiţi celorlalţi medici. Referitor la anchetă sau acuzaţiile care se aduc, nu avem dreptul să facem declaraţii.

Asociația Bolnavilor de Cancer din Suceava susține că nu a primit niciodată plângeri pe numele medicului acuzat.

Cezar Irimia, Federația Asociațiilor Pacienților de Cancer: Am vorbit cu Asociaţia Bolnavilor de Cancer din Suceava. Ei nu au avut niciodată probleme cu acest medic, de niciun fel. Dimpotrivă, sunt foarte mulţumiţi de serviciile acestui medic. Sunt surprinşi de acest incident, lasă ancheta să se desfăşoare.

Paradoxal, acest spital, „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, este chiar primul din țară care are de acum trei ani un sistem de management anticorupţie.

–––––––––––––––––––––––––––––––––-

Din primele informații, a fost vorba despre un flagrant pentru luare de mită, urmat de percheziții în biroul de la Secţia de Oncologie și în mașina medicului.

Acţiunea ar avea legatură cu mai multe sesizări despre acte de corupţie.Mai precis, bolnavilor de cancer li se cereau diverse şpăgi.

În 2019, Spitalul de Urgenţă din Suceava a fost primul din ţară, certificat oficial pentru implementarea sistemul de management pentru combaterea corupţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite