Sediul unității de pompieri Perșani, din sectorul 4 al Capitalei, inaugurat. Ciolacu: Pompierii intervin de multe ori în situaţii limită, rezolvând problema; acelea nu sunt ştiri

Premierul Marcel Ciolacu la deschiderea noii unităţi de pompieri ISU Perşani din Sectorul 4
Premierul Marcel Ciolacu la deschiderea noii unităţi de pompieri ISU Perşani din Sectorul 4
13 septembrie 2023, 11:42

Precizările au fost făcute cu ocazia deschiderii noii unităţi de pompieri ISU Perşani din Sectorul 4. 

„De multe ori interveniţi în situaţii limită, rezolvând problema. Acelea să ştiţi că nu sunt ştiri, nu ajung la televizor. Ştirile sunt când, tot în situaţii limită interveniţi, astfel încât lucrurile să nu ia o amploare mult mai mare şi să fie mult mai multe victime omeneşti. Aici mă refer şi la incidentul de la Crevedia. Şi la intervenţiile, an de an deja, din Grecia, unde alţi preşedinţi de stat, alţi prim-miniştri ne trimit scrisori sau ne dau telefoane şi ne mulţumesc pentru activitatea dumneavoastră. Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici. Este prima unitate de pompieri construită, cred că, în ultimii 40 de ani, dar nu numai în Bucureşti. În România”, a spus premierul.

El a menţionat că este pentru prima dată când o astfel de unitate are şi o componentă educativă. Aici vor putea să vină tineri şi copii care să înveţe despre reacţia corectă în situaţii de urgenţă. „Prevenţia şi educaţia salvează vieţi omeneşti”, a subliniat premierul.

Ciolacu a menţionat că unitatea de pompieri va deservi sudul Bucureştiului şi o parte din Ilfov, permiţând reducerea timpilor de intervenţie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă