Şedinţă de Guvern. Premierul Sorin Grindeanu a plecat joi într-o vizită oficială la Bruxelles

16 februarie 2017, 10:48

„Bugetul întârzie în a fi promulgat. Din păcate, faptul că dvs şi noi am reuşit, zic eu, în timp record să venim cu un buget care să ţină cont de programul nostru de guvernare, de toate măsurile pe care noi ne-am angajat să le punem în practică, iată că toată această muncă este întârziată. Ba mai mult decât atât, acele măsuri noi pe care le-am luat şi pe care le aveam în programul de guvernare sunt puse, datorită nepromulgării bugetului însă, sub semnul întrebării. Noi ne-am făcut treaba, am adoptat actele legislative necesare, am prevăzut bani în buget pentru toate aceste măsuri. Din păcate, toată această întârziere se duce în lanţ, nu doar către ministerele pe care le coordonaţi, ci şi către autorităţile judeţene şi locale. Şi aşa eram destul de întârziaţi”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, la începutul şedinţei de Guvern.

Bugetul pe 2017 este riscant şi problematic, a avertizat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, după întâlnirea cu premierul şi ministrul de Finanţe.

„Klaus Iohannis, după întâlnirea cu premierul Grindeanu: Zilele următoare voi aprofunda analiza acestor două bugete. Sunt îngrijorat”.

Vizită oficială la Bruxelles

Premierul Sorin Grindeanu efectuează o vizită oficială la Bruxelles. Este prima vizită oficială a lui Sorin Grindeanu în afara ţării de când a fost învestit.

Şeful Executivului va avea mai multe întâlniri joi şi vineri, la Bruxelles.

Joi, Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, cel care a avut un mesaj destul de tranşant privind ţara noastră atunci când a fost publicat raportul MCV.

Vineri, premierul va avea două întâlniri extrem de importante: cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Premierul Sorin Grindeanu le-a transmis o scrisoare oficililor europeni imediat după ce a fost adoptată Ordonanţa 13. El a spus că una dintre priorităţile Guvernului este lupta împotriva corupţiei, a transmis corespondentul TVR Ionuţ Gheorghe, de la Palatul Victoria.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă