TELEJURNAL REGIONAL

Secvențierea pentru depistarea noii tulpini britanice COVID-19 se face și la Institutul de Oncologie Iași. Aici au fost realizate secvențieri pentru identificarea mutațiilor în cancerul pulmonar și colorectal

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie îngrijorează din ce în ce mai mult lumea medicală. La Institutul Regional de Oncologie din Iași se poate face secvențierea noii tulpini de coronavirus. Cu ajutorul aparaturii de ultima generație, echipa laboratorului de la Institutul Regional de Oncologie Iași poate realiza procedura de secvențiere, de mare importanță epidemiologică. Astfel se poate confirma rata de răspândire a noii tulpini.

28 Ianuarie 2021, 10:24 (actualizat 28 Ianuarie 2021, 10:32) |
Secvențierea noii tulpini la IRO Iași
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Compartimentul de Biologie Moleculară de la Institutul Regional de Oncologie din Iași realizează proceduri de secvențiere din anul 2011. Acestea fac parte din analizele medicale de rutină ale laboratorului.

De-a lungul timpului, aici au fost realizate secvențieri pentru identificarea mutațiilor în cancerul pulmonar și colorectal.

La ora actuală, compartimentul specializat poate realiza și secvențierea noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie.

Cu ajutorul aparaturii de ultimă generație, echipa formată din cercetători, medici, biologi și asistenți poate realiza procedura de secvențiere, care are importanță epidemiologică. Astfel se poate confirma rata de răspândire a noii tulpini.

Având în vedere faptul că noua tulpina de coronavirus are un grad mai mare de contagiozitate, medicii recomandă în continuare respectarea măsurilor de protecție: distanțarea fizică, igienizarea mâinilor și purtarea corectă a măștilor de protecție.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 18°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 14°C 16°C
BRASOV 11°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI