Securitatea la Marea Neagră, prioritate NATO. Subiect discutat la reuniunea miniștrilor apărării. Mircea Geoană, evocat de SUA

24 octombrie 2019, 08:57

Reporter: Credeți că există perspectiva unei reuniuni comune urgente a membrilor NATO -Turcia, Bulgaria, România, Grecia, plus SUA- pentru a reorganiza cooperarea militară și a restabili credibilitatea descurajării în regiunea Mării Negre la același nivel ca în regiunea Mării Baltice?

Ray Hutchison, ambasadorul SUA la NATO:  Suntem foarte interesați să asigurăm securitatea deplină la Marea Neagră prin participarea tuturor țărilor menționate. Va fi unul dintre subiectele de discuție în aceste zile și vom pune acest subiect și pe agenda liderilor NATO la summitul din decembrie.

Regiunea Marii Negre este în topul priorităților NATO, fiind importantă și pentru țările din zona dar și pentru Ucraina și Georgia, care sunt partenerii Alianței. Trebuie să menținem accesul liber al navigației în Marea Neagra, care are și un rol în dezvoltarea economică a țărilor din zonă, a mai spus ambasadorul american. Care a ținut să marcheze, în context, preluarea mandatului de către numărul doi în NATO, Mircea Geoana.

Noul secretar adjunct român al NATO este fostul ministru de externe al României. Suntem foarte încântați să-i urăm bun venit și cred că reprezintă un argument semnificativ pentru a sublinia accentul pe care Alianța îl pune în privința securității la Marea Neagră.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă