Securitate îndoielnică la Tribunalul Penal Internațional. Trei lideri din fosta Iugoslavie s-au sinucis în celulele de la Haga

30 noiembrie 2017, 21:09

Sfârșitul dramatic al lui Slobodan Praljak pune într-o lumină și mai proastă această înaltă instanță creată la sfârșitul războiului, care a dus la ruperea fostei Iugoslavii. Unul dintre avocații unui alt lider fost iugoslav, Radovan Karadzici, spune că nu înțelege cum a intrat fostul general în posesia otrăvii.

Goran Petronijevic, avocat: „Deţinuţii sunt transportaţi în condiţii de maximă securitate, în vehicule speciale care au dispozitive speciale de pază, inclusiv camere video. Sunt transportaţi chiar în cămăşi de forţă şi bine legaţi. Nu există nici o posibilitate să intre în contact cu cineva din momentul în care pleacă din celulă până ajung în boxa acuzaţilor.”

Avocatul lui Karadzici nu exclude ca Praljak să fi avut un complice care să-i fi adus otrava înainte de a pleca spre sala de judecată. El bănuiește că sticluța era din plastic și de aceea scanerele de securitate nu au detectat-o.

Slobodan Praljak este al treilea lider fost iugoslav judecat pentru crime de război care își pune capăt zilelor la Haga. Înaintea lui s-au sinucis doi foști demnitari sârbo-croați: Slavo Dokmanovici, 48 de ani și Milan Babici, 50 de ani. Deși se aflau sub pază strictă, ambii s-au spânzurat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite