Secţia pentru anchetarea magistraţilor îşi începe activitatea

23 octombrie 2018, 10:43

Procurorul-şef al noi secţii este Florena Esther Sterschi, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe lângă Adina Florea, mai sunt procurori cu funcție de execuţie Iuliana Magdalena Olteanu, Codruţa Simina Chindea şi Sorin Eugen Iaşinovschi.

Adina Florea a fost propusă pentru funcţia de adjunct al secţiei, conform unui post de știri citat de agebția de presă.

Toţi au fost admişi în urma interviului susţinut vineri la CSM. Rezultatele au fost anunţate în seara aceleiaşi zile.

Guvernul a adoptat pe 10 octombrie o ordonanţă de urgenţă pentru operaţionalizarea Secţiei pentrtu investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, înfiinţată ca urmare a modificării legii privind organizarea judiciară.

Ministrul Justiţiei preciza atunci că un element de noutate prevăzut de ordonanţa de urgenţă este că secţia pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi va avea 15 procurori, în condiţiile în care în lege era stipulat că secţia va avea „până la 15 procurori”, formulare care ar fi creat ambiguitate.

„Dat fiind caracterul provizoriu al concursului organizat în baza acestei OUG, evident ulterior se vor constitui comisiile prevăzute de lege, vor fi ocupate toate cele 15 posturi de procurori necesare bunei desfăşurări. Sigur, după publicarea în Monitorul Oficial, cei interesaţi vor putea lectura şi analiza fiecare prevedere a OUG şi veţi vedea că ea face trecerea între actuala reglementare şi viitoarea reglemnetare, asigurând operaţionalizarea secţiei.Nu se suplimentează schema de personal. Cei 15 procurori sunt selectaţi din sistem, dintre cei actuali. Este vorba doar de o schimbare a competenţei şi locului de muncă. În final, operaţionalizarea secţiei nu schimbă nimic. Aceleaşi dosare se mută din curtea DNA în curtea Ministerului Public. Nu este un plus de activitate. Tutela sub care se desfăşoară activitatea va fi cea a Ministerului Public”, a explicat Toader.

Procurorul general Augustin Lazăr declara că sunt asigurate toate resursele necesare pentru operaţionalizarea noii secţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite