Secretele unei vieți sănătoase. Reportaj EXCLUSIV în Munții Caucazului

Se spune că localnicii din munții Caucazului au o sănătate de fier și, pe bună dreptate: aerul curat, apele minerale și termale sunt cunoscute pentru proprietățile lor curative. Echipa TVR de la Moscova a fost în mai multe republici ruse din Nordul Caucazului și ne invită să vedem ce locuri interesante pot fi vizitate acolo.

13 Decembrie 2019, 13:56 (actualizat 13 Decembrie 2019, 14:53) |

Ivan Panteleevich are 73 de ani, însă este zglobiu și dansează ca la 20 de ani. Bătrânul ne împărtășește secretul unei sănătăți de fier și a bunei dispoziții: "Sănătatea caucaziană suntem noi. Asta se datorează climei de aici, aerului curat şi calităţii apei."

Proprietățile curative ale aerului ozonat și ale apelor minerale sunt cunoscute încă de pe timpul țarilor.

Evghenii Moiseev, primarul oraşului Jeleznovodsk: "Dacă veţi veni în fiecare an să vizitaţi staţiunile noastre cu ape minerale, fără exagerare, vă veţi prelungi viaţa cu 3 până la 15 ani."

Pe culmile muntoase din Nordul Caucazului întâlnești multe biserici, care în perioada sovietică au fost transformate în depozite sau ateliere de reparații.

Când urci spre culmile Caucazului, descoperi peisaje de o rară frumusețe. Deși suntem la jumătatea lunii decembrie, sezonul sporturilor de iarnă încă nu s-a deschis din lipsa zăpezii.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 15°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 5°C 8°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI