Secretele unei cafele aromate, dezvăluite de Gheorghe Florescu, autorul cărţii "Confesiunile unui cafegiu"

Are 73 de ani şi a învăţat meştesugul pregătirii cafelei de la unul dintre celebrii cafegii armeni care mai existau în Bucureşti la sfârşitul anilor '60. Devine el însuşi cafegiu şi şef al unui magazinul de cafea şi delicatese, având, astfel, drept clienţi mari literaţi, actori sau medici bucureşteni, dar şi persoane importante din Securitate şi Miliţie.

29 Septembrie 2017, 12:42 (actualizat 29 Septembrie 2017, 12:46) |
La cafea, cu cafegiul Gheorghe Florescu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Fiind mereu în mijlocul oamenilor, a cunoscut foarte bine mecanismele care făceau să funcţioneze societatea: relaţiile, complicitatea, şpaga, dar şi frica de represalii. “Confesiunile unui cafegiu” ne arată dedesubturile aşa-numitului „comerţ socialist", comerţ aflat, în mare parte, în mâinile Securităţii.

O poveste impresionantă pe care ne-o spune chiar cafegiul Gheorghe Florescu, autorul cărţii "Confesiunile unui cafegiu", invitat în platoul Perfect Imperfect, de Ziua Internaţională a Cafelei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI