Secretele bucatelor de Crăciun. Afumate bine și lăsate la uscat, bunătățile de porc se păstrează timp îndelungat

24 decembrie 2018, 10:52

În Munții Sebeșului, de cum începe sacrificarea porcilor, afumătorile stau pornite non-stop. Cu micile secrete transmise din generație în generație, cârnații scoși din afumătoare sunt numai buni de pus în pod la uscat.

Unii gospodari spun că e bun și rumegușul. E nevoie, însă, de mare atenție, pentru ca produsele să iasă ca la carte.

Rețete păstrate din bătrâni folosesc și gospodinele din comuna suceveană Dolhești.

Iar cei mai în vârstă știu și un alt secret. Ne spun doar atât – când carnea este de calitate, nu are nevoie de nici un adaos.

Bine preparate, afumate cum trebuie și lăsate la uscat, bunătățile din carne de porc se păstrează până primăvara târziu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite