Secretarul general NATO avertizează că Putin vrea în continuare să controleze Ucraina. Stoltenberg: Poate sună paradoxal, dar sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai rapidă cale spre pace

Jens Stoltenberg la Palatul Parlamentului
Jens Stoltenberg la Palatul Parlamentului
30 decembrie 2022, 20:10

Într-un interviu acordat agenției de presă dpa, Stoltenberg a declarat că nu există „niciun indiciu că președintele Putin și-a schimbat obiectivul general al acestui război”, care este „de a controla Ucraina”.

Rusia a mobilizat „multe trupe noi” și a „demonstrat că este dispusă să suporte pierderi dureroase”, a spus el.

“Acest lucru nu s-a terminat. Războaiele sunt imprevizibile, dar trebuie să ne pregătim pentru o perioadă lungă și, de asemenea, pentru noi ofensive rusești. Nu trebuie să subestimăm Rusia” a spus Stoltenberg.

Șeful NATO a făcut apel la aliați să ajute „pentru a-l convinge pe președintele Putin că nu își va atinge obiectivul de a prelua controlul asupra Ucrainei”.

El a spus: Poate suna ca un paradox, dar sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai rapidă cale spre pace. Știm că majoritatea războaielor se termină la masa negocierilor – probabil și acest război – dar știm că ceea ce poate obține Ucraina în aceste negocieri este în strânsă legătură cu situația militară. Așadar, dacă doriți o soluție pașnică negociată care să asigure că Ucraina prevalează ca stat democratic independent, cea mai bună modalitate de a realiza acest lucru este de a oferi Ucrainei sprijin militar.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite