Secretarul general al ONU după întâlnirea cu liderul de la Kremlin: Putin a fost de acord „în principiu” cu evacuarea civililor din Mariupol

Antonio Guterres
Antonio Guterres
28 aprilie 2022, 10:42

Guterres, care se așteaptă să se întâlnească joi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a descris întâlnirea sa cu liderul rus drept „foarte utilă”.

Guterres a adăugat că el și-a exprimat îngrijorarea cu privire la încălcările dreptului internațional, a drepturilor omului și a „posibilității crimelor de război”.

Guterres a apărat rolul ONU în ceea ce privește încheierea conflictului care durează de două luni.

Războiul nu se va încheia cu întâlniri”, a spus el. „Războiul se va încheia atunci când Federația Rusă va decide să-i pună capăt și când va exista – după o încetare a focului – posibilitatea unui acord politic serios. Putem avea toate întâlnirile, dar nu asta va pune capăt războiului.”

În timpul întâlnirii cu Putin, Guterres a spus că a discutat despre evacuarea civililor din fabrica de oțel încercuită în orașul-port Mariupol, din sudul Ucrainei.

El a spus că Putin a fost de acord „în principiu” cu privire la evacuarea civililor și că au loc discuții între oficialii ONU și Ministerul Apărării al Rusiei pentru a stabili detaliile.

„De asemenea, suntem în contact cu guvernul Ucrainei pentru a vedea dacă putem avea o situație în care nimeni nu poate învinovăți partea cealaltă pentru că lucrurile nu se întâmplă”, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă