Secretarul general al NATO anticipează o iarnă grea și un război de uzură în Ucraina

Jens Stoltenberg secretarul general al NATO
Jens Stoltenberg secretarul general al NATO
23 august 2022, 20:09

”Se apropie iarna şi va fi una grea. Ceea ce vedem acum este o bătălie de uzură. Aceasta este o bătălie a tenacităţii, a logisticii. De aceea trebuie să susţinem sprijinul faţă de Ucraina pe termen lung, pentru ca aceasta să rămână o naţiune suverană şi independentă”, a indicat Stoltenberg.

”Preşedintele (rus Vladimir) Putin a crezut că poate zdrobi poporul ucrainean şi forţele sale armate, diviza naţiunile noastre democratice, dicta altora ce să facă. S-a înşelat”, a subliniat secretarul general al NATO în discursul său. El a menţionat de asemenea sprijinul militar considerabil oferit Ucrainei de statele Alianţei.

Stoltenberg a vorbit în cadrul celui de-al doilea summit al ”Platformei Crimeea”, desfăşurat în ajunul Zilei Independenţei Ucrainei.

VEZI și Nicolae Ciucă la Summitul Platformei Crimeea: Situația din Crimeea anexată ilegal s-a înrăutățit mult. Măsurile represive împotriva ucrainenilor și încălcările flagrante ale drepturilor omului s-au intensificat

Primul summit a fost organizat anul trecut, la aceeaşi dată, la iniţiativa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a anunţat atunci că ţara sa a dezvoltat o ”strategie de dezocupare” a peninsulei anexate de Rusia în 2014, dar ”Ucraina singură nu va putea niciodată să readucă înapoi Crimeea, vom avea nevoie de un sprijin eficient la nivel internaţional” în vederea ”eliberării” ei.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite