Secretarul general al NATO: Războiul nu trebuie să escaladeze dincolo de Ucraina

8 martie 2022, 20:44

Este o criză a refugiaților cu cea mai rapidă creștere după al II lea-război mondial, a apreciat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, în Letonia. El a spus că este nevoie de funcționarea reală a coridoarelor umanitare în Ucraina și că țintirea civililor reprezintă o crimă de război.

Jens Stoltenberg: „Suferința pe care o vedem acum în Ucraina este îngrozitoare. Ne afectează pe toți și avem responsabilitatea de a ne asigura că acest conflict nu va escalada și nu se extinde dincolo de Ucraina. Ar fi și mai periculos, distructiv și chiar mai mortal. Situația ar putea scăpa de sub control.”

Secretarul general al NATO a vizitat împreună cu premierii Canadei și Spaniei trupele aliate din Letonia. Canada comandă grupul de luptă din această țară baltică.

În România vor fi dislocați 300 de militari belgieni în cadrul grupului de lupta al NATO care se va înființa aici sub comanda franceză.

Șeful NATO a dat asigurări că fiecare centimetru de teritoriu aliat va fi protejat și a reamintit că Alianța a întărit consolidarea graniței estice cu militari și echipamente suplimentare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite